Trysil Queer Film Festival

Trysil Queer Film Festival logo

13-17. september 2023 ble Trysil Queer Film Festival arrangert for første gang. Vi bygger videre på det vi startet i fjor, og kommer tilbake med Trysil Queer Film Festival 2024 20-22. september. Filmfestivalen byr på filmer med kjønn, identitet og seksualitet som hovedtema og arrangeres i samarbeid med Foreningen TrysilPride.

20-22. september arrangeres Trysil Queer Film Festival for andre året på rad! Filmfestivalen byr på filmer med seksualitet, kjønn og identitet som tema. Nytt for i år er at vi importerer flere av filmene selv og setter opp helt eksklusive visninger på ferske filmer fra verden over. Vi byr i tillegg på regissørbesøk, mini-foredrag med mer. I vestibylen utvider vi kinokiosken med kafé og bar.

Hovedmålet med festivalen er å presentere virkelighetsnære og ærlige skildringer av mennesker med ulik seksuell orientering og kjønnsidentitet for å bidra til økt kunnskap og forståelse i lokalsamfunnet, samt at personer i LHBTQ-miljøet blir presentert historier de kan kjenne seg igjen i.

Et annet mål er selvsagt å kunne vise film av god kvalitet. Trysil kino har med sine få visningsdager lite spillerom i å kunne vise film utenom den mer kommersielle sfæren, og ser dette som en god anledning til å kunne vise et nøye kuratert utvalg. Årets filmer blir presentert etter hvert som vi nærmer oss festivalen.

Vi vil skape en nær og intim festival der samhold, solidaritet og inkludering står sterkt.

Kjøp festivalpass!

Vi starter salg av festivalpass fredag 5. juli

Festivalpasset koster kr 450,- og gir deg full tilgang til alle filmvisninger og øvrige arrangement under festivalen. Kjøper du festivalpass innen 20. august får du også en festivaltrøye med i prisen! Størrelsen står i parentes på billettkategorien. Stempelkort for festivalpass og festivaltrøye får du ved første oppmøte på festivalen.

Link til billettsalg finner du lengst ned på siden

Enkeltbilletter for filmene kommer for salg da programmet lanseres i august.

ÅProgram 2023:

ONSDAG 13. SEPTEMBER:

20.00 - Festivalvorspiel: PRIDE (2014)

TORSDAG 14. SEPTEMBER:

16.00 - Ettermiddags-te på fransk vis i vestibylen.
17.00 - OSS TO (2019)
19.30 - BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN (2013)

FREDAG 15. SEPTEMBER

18.00 - GIRL (2018) - Offisiell åpning med rød løper, bobler i glasset og åpningstaler ved arrangørene m.fl

21.30 - MOONLIGHT (2016)

LØRDAG 16. SEPTEMBER

17.00 - Foredrag med Begrad Reza fra Salam Norge knyttet til filmen "Hør Her'a"
18.00 - Norgespremiere: HØR HER'A (2023)

20.30 - NORWEGIAN DREAM (2023) Innledning ved regissør Leiv Igor Devold

SØNDAG 17. SEPTEMBER

16.00 - TYNGDE (2022) Film innspilt i Ljørdalen. Hovedrolleinnehaver Terje Strømdahl inviterer til samtale fra scenen etter filmen

18.30 - CLOSE (2022)

Vil du jobbe frivillig?

Ønsker du å jobbe frivillig på festivalen? Vi kan tilby varierte arbeidsoppgaver, mulighet til å se masse god film, ett varmt måltid pr. dag og en kul frivilligtrøye. Send epost til lisanne@trysilpride.no hvis du er interessert.

Arrangører

Festivalen arrangeres av Trysil kino og Foreningen TrysilPride

Årets filmer: