Pride

Drama / Komedie2 t.6 år
Bilde fra 'Pride'Plakat for 'Pride'

Forestillinger

Henter forestillinger

En gledesspreder full av kjærlighet og varme

PRIDE er en herlig og fantastisk morsom film om to fullstendig ulike kulturer som krasjer i hverandre, og som forsøker så godt de kan å samarbeide mot et felles mål.

Året er 1984 og Margaret Thatcher styrer Storbritannia med jernhånd. Gruvearbeiderne streiker og mange familier sliter med å få endene til å møtes. I London bestemmer en gjeng med homofile seg for å samle inn penger til gruvearbeidernes familier. De identifiserer seg med gruvearbeidernes kamp mot overmakten og etablerer aktivtistgruppen "Lesbians and Gays Support the Miners". De samler inn penger, men har store problemer med å finne noen som ønsker å ta i mot. Til slutt får de kontakt med et gruvesamfunn i Wales og setter seg i den fargerike minibussen for selv å overlevere donasjonen. Det blir en kulturkollisjon uten like.

PRIDE har mange kostelige scener, som når gruvearbeiderkonene går på homsebar i London eller diskofesten på det lille samfunnshuset i Wales. Filmen har et solid skuespillergalleri bestående av blant andre Bill Nighy, Imelda Staunton og Dominic West og et lydspor med svingende 80-talls hits.

Premiere:
25.12.2014
Regi:
Matthew Warchus
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2014
Skuespillere:
Imelda Staunton, Dominic West, Bill Nighy, George MacKay, Andrew Scott, Freddie Fox, Jessica Gunning, Lisa Palfrey, Liz White, Monica Dolan, Joshua Hill, Faye Marsay, Joseph Gilgun, Ben Schnetzer, Menna Trussler, Paddy Considine, Chris Overton
Sjanger:
Drama / Komedie
Spilletid:
2 t.
Nasjonalitet:
Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Pathe, BBC Films, Proud Films, BFI, Canal Plus, Cine Plus, Calamity Films